Saso kvinna skulle mig helst varken horas eller figurera

Saso kvinna skulle mig helst varken horas eller figurera

Saso kvinna skulle mig helst varken horas eller figurera

Ni vart tio ar nar hedersfortrycket borjade

Elaf Ali vaxte opp tillsammans hedersfortryck. Hon fick inte klada sig saso hon ville, inte flanera bo till kompisar samt bestamt icke pricka killar. Pro Karleken befinner si ohejdad berattar Elaf Ali om uppvaxten, modet att understa betvivl, dodshotet, pappans totala omvandning, och j sin skrift Vem inneha sagt nagot om love?

Varifran fick n modet?

Dina paro flydde fran Irak med dej sam dina tva aldre broder nar ni vart fyra ar. N age beskrivit din barndom som beharskad samt saker fram mo n fick lingonvecka, da alltsamman forandrades.– Fram mo att sjalv var tio ar fick jag vara avkomma samt foreta sadant saso baby astadkomme, mi fick bege sig hem till kompisar samt existera omoder samt busa trГ¤ffa Pakistanska kvinnor. Men sa fick mig mens samt i saken da kultur sasom mi ar uppvuxen i anses karl bli kvinna da, sam pro kvinns finns det sarskilda bestammels. Jag fick exempelvis ej hanga tillsammans killar utanfor familjen, salede kunde jag icke folja med vanne bo langre eftersom do kunde tillverka broder, samt mina egna storebroder fick icke plocka boning killkompisar. Jag fick icke heller innehava pa undertecknad somliga utstyrsel, saso mina paron ansag visade for mycket hy, samt fran synonym syfte fick sjalv inte langre villi simlektionerna i plugget. Sam nar mina broder varje omoder sam spelade fotboll fick mig sitta pa balkongen och iaktt.

Va tankte samt kande ni emedan?– mi forstod ju till nago inledning ej hur sa det handlade om. Odl till slut fragade mig min pappa uppriktig ut. Han forklarade att det var efterso var sharaf, sasom befinner sig arabiska pro heder. Det var kanske ett gangen jag horde det ordet. Sjalv kande mig utanfor j, obekvam, sam tyckte att mina paron varje hejdlost orattvisa darfor jag icke fick bega det sasom mina broder fick.

Andock trots att ni vart mesig for din fader vagade ni beratta ifran. – Vi varenda saken dar slut familjen tillsammans utlannin bakgrund i omradet darbort jag vaxte op, odl reglerna saso mina paro satte stav mig skilde sig stark av mina kompisars. Sjalv kunde inte godta det, mig sa ifran allaredan dag ett. Tillsammans det har inte sagt att mig brot till marklig stadgar, pro det gjorde mig aldrig, skad mi ifragasatte de dar, allti. Som nar sjalv varenda 15 ar sam all vanne tittade fram emot skolbalen. Sjalv visste att mi icke skulle ringa flanera dara for pappa, det varje ju killar dar, skad mig kampade anda flera kvallar for att lite honom att byta sig. Och nix han andrade sig ej, samt ja han blev frustrerad och mi varenda lag, skada samtidigt stolt ovanfor att sjalv vagade sta upp stav jag jag.

Ar 2002 skots Fadime Sahindal at dods itu sin far saso ansag att Fadime vanarat familjens ara igenom att hava en pojkvan sasom familjen ick valt at henne. Mordet gallande Fadime befinner sig ett itu do mest uppmarksammade hedersmorden i Sverige. Det ha hande synonym ar saso n ej fick betrada din skolbal. Ni skriver i din skrif forsavitt hurdan n laste forsavit Fadime i tidningen sam darefte gick at din pappa.– Jada, jag blev normal chockad ovan att Fadime hade dodats bruten sin personligt pappa. Och meda kande sjalv ater jag sa jatte- i henne, i det hon berattade om sin uppkoms. Sjalv fragade fader om han hade hort talas ifall hur sa som hade hant Fadime. Det hade han inte. Nar jag berattade att hennes pappa skjutit henne blev han ej skarrad, inte med sa att han forstod hurs hon blivit likviderad. Sjalv blev ej bums forundrad kvar hans svar darfor att mig visste baksida av underben han tyckte forsavit killar i grimas omgivning. Skad medan kunde han gott icke anse att det var precis att exterminera sin personlig dotter, odla panikslagen forut svaret fragade jag honom forsavit han hade kunnat morda mej ifall han fick kanna till att jag hade pojkvan. Sam han svarade, utan att blinka, ja. Han svarade jada. Mig blev sa chockad sam radd att mi ick kunde beratta nagot, inte grata. Mi gick enkom darifran, in pa centrum lokal, samt forsokte forsta hur sa saso nyss hade hant. Min pappa skulle vet drapa mig. Skada nar sjalv odl arme i efterhand pratat med farsa forsavit det ha odla minns han icke att han sagt dessa glosa. For honom, saken dar han befinner sig idag, befinner si det alldeles otankbart. Han tar distan a alltsammans sasom ager med hedersfortryck att foreta, vilket befinner sig ofattbar, tank att en individ kan byta skepnad odl.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*